Витаминозни бомбички за зимата

01/09/2017
"Хитрата домакиня знае, че добрата подготовка може да ти улесни живота "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 098
  • Преглеждания за месеца17394
  • Преглеждания за седмицата129
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е заготовка от зеленчуци за зимата. Приготвя се сега и се ползва за приготвяне на супи, яхнии и други ястия.

Обелваме морковите с белачка за картофи, срязваме на две през средата, а после нарязваме на полумесеци или на малки кубчета.

Чушките се почистват от семената и нарязваме на лентички.

Червените домати се белят, семената се отделят и нарязваме само твърдата част. Обелен се нарязва и лукът на ситно заедно със няколко стръка копър, китка магданоз и целина.

Разбъркваме добре с ръце нарязаните зеленчуци и разпределяме в найлонови пликове по 1 решетъчна лъжица, колкото за едно готвене.

Връзваме отгоре, да се получи като бомбичка. Излизат 9-10 бр. и съхраняваме във фризера.

Когато се готви супа, малко преди да е готова, се пуска зеленчуковата смес.

Така се запазват витамините и ще имате усещане за пресни зеленчуци през зимата.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар