Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Най-бързата супа

Най-бързата супа

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Най-бързата супа
Снимка: Теодора Иванова Каменова
3 / 4
01/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Открихме я! Най-бързата супа, която спестява време, но вкусът е страхотен"

Необходими Продукти

  • морков - 1 бр.
  • картофи - 300 г или 2 бр. средни
  • гъби - 5 - 6 бр. пресни печурки
  • домат - 1 бр. розов
  • масло - 50 г
  • фиде - 10 - 12 г или една шепа тънко фиде
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • оцет - или сок от лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Септември е, а всички знаем, че щом се появи буквата Р в наименованието на месеца, ни очакват студове. Оттам и желанието да хапнем нещо топло, а в забързаното ежедневие - и бързо.

Затова тази супа ще ви спести време, защото продуктите се поставят последователно, за да стане бързо, да не се губи време в подготовката им.

Първо сложете подходяща тенджера и вода около 1700 мл , пуснете котлона и започнете с продуктите. Изчистете и рендосайте моркова, като най-твърд и го пуснете в тенджерата, след него веднага се заемете с беленето и нарязването на дребни кубчета на картофите, добавете в тенджерата, почистете и нарежете гъбите на дребно, а след тях - и домата.

Сложете маслото и по една щипка от черния пипер и чубрицата, овкусете с малко сол. Когато приключите с тези продукти, супата вече ще ври - засечете 20 минути от завирането - толкова е необходимо горе-долу за тяхната готовност, преди да добавите последно фидето. За него са необходими 6-7 минути или вижте на опаковката му.

Свалете от котлона и овкусете допълнително с черен пипер, оцет или лимонов сок, а при поднасяне добавете пресен магданоз.

От мен - пожелания за топла и приятна есен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: