Руло с гъби, шунка и краставички

01/09/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак15836
"Богато руло с кайма, което се отличава с много аромат и вкус "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 800 г (свинско месо)
  • лук - 2 гл. (1 за сместа и 1 за плънката)
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 60 мл
  • яйца - 2 за плънката
  • яйца - 2 за сместа
  • яйце - 1 за намазване
  • шунка - 100 г
  • гъби - 150 г пресни
  • краставички - 6 бр. (от буркан)
  • краве масло - 75 г (50 г. за плънката и 25 г. за заливане на рулото)
  • галета
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия в прясно мляко и отцеден хляб, 2-те яйца и подправките замесваме смес като за кюфтета. Оставяме я да престои 40 мин в хладилник.

През това време приготвяме плънката. Загряваме маслото в тиган и запържваме в него нарязания на ситно лук. Добавяме нарязаните на кубчета гъби и нарязаните на ивички краставички и шунка + яйцата (които предварително сме сварили и нарязали на малки парченца).

Овкусяваме с малко сол. Запържваме до 5 мин и махаме от котлона - плънката е готова :)

Изваждаме каймата от хладилника и я разстиламе във формата на правоъгълник в/у кухненско фолио. Разпределяме плънката равномерно по средата и с помощта на фолиото завиваме каймата на руло, което прехвърляме в тава, покрита с хартия за печене.

Разбиваме 1 яйце и намазваме обилно с него рулото. Поръсваме го от всички страни с галета и заливаме с разтопеното масло. Накрая поръсваме рулото с настъргания кашкавал и печем на максимална температура за 30-35 мин.

Може да се гарнира с пържени картофи, ориз, грах и други.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар