Kартофена салата с лимонов дресинг и каперси

02/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132315
"Усещаме, че бяло вино липсва на тази салатка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо295
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг, сорт Агата
  • лук - 1 бр. червен, по - едър
  • маслини - 100 г Каламата
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • каперси - 30 г
  • За дресинга
  • лимон - 1 бр., сока от плода
  • лайм - 1/2 сока + лимоновата кора
  • растителна мазнина - 5 с.л.
  • сух риган - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам картофите и ги поставям в кипяща подсолена вода. След като се сварят картофите, ги изваждам с решетъчна лъжица в купа, за да се охладят.

Изчистения лук нарязвам на тънки полумесеци, а магданозa - на ситно. Към тях прибавям почистените от костилка и нарязани на ивички маслини и каперси. Добавям и настърганата лимонена кора.

За дресинга изцеждам сокa от лимона, добавям мазнината и ригана. Разбърквам добре.

Картофите режа на средни кубчета и ги поставям в салатиера. Към тях добавям нарязаните продукти, като не добавям сол, защото маслините и каперсите са солени, а картофите също са поели от солената вода.

Внимателно разбърквам салатата и я заливам с ароматния дресинг преди поднасянето ѝ.

Съвет: Не изхвърляйте водата, в която са се варили картофите. Тя е богата на минерали и витамин С.

От нея сварете зеленчукова, картофена или крем супа от тиквички.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар