Македонски кифлички

01/09/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
"Внимание! Свършват още докато са топли "
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 150
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 750 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • свинска мас - 100 мл разтопена
  • суха мая - 1 пакетче
  • сирене - 300 г
  • краве масло - 50 г разтопено
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляне млякото и в него сипваме маята и захарта. Оставяме за около 5 минути, да се активизира маята.

Пресяваме брашното в купа и добавяме солта.

Отделно разбиваме яйцата и ги сипваме в брашното. Добавяме и свинската мас и разбъркваме хубаво. Сипваме към тази смес и разтворената в млякото мая и смесваме хубаво. Започваме да месим, като при нужда добавяме още малко брашно, колкото да се получи меко и нелепнещо тесто. Оставяме тестото за 30 минути да втаса.

Когато тестото е втасало, го разточваме на кора с дебелина около 2 мм. Намазваме кората равномерно с разтопеното краве масло. Правим вертикални и хоризонтални разрези, така че да се получат правоъгълници с дълга страна около 10 см.

На всеки от тези правоъгълничета правим по два разреза по дължина. Поставяме в едната страна по малко натрошено сирене и навиваме кифличките. Подреждаме ги в тефлонова тава или в тава, покрита с хартия за печене, която е намаслена.

Разбиваме жълтъка и мажем с него подредените кифлички. Поръсваме с маково семе и печем в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар