Пукани люти рибки с медено-чеснова марината

01/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач304132316
"Тези сладури са за бърза консумация...така и така е ясно, че няма да се задържат дълго "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 848
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • рибки - 500 г, люти
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л.
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме чушлетата. Леко ги надупчвам с игла. Поставям ги в загрят грил тиган и запичам до готовност.

Чесъна обелвам и нарязвам скилидките. Към него добавям измития и нарязван на ситно магданоз.

Смесвам меда, солта и оцета, разбърквам добре и накрая добавям мазнината и чесъна.

Заливам чушките и ги оставям за около 1-2 часа, за да поемат от маринатата.

Подреждам ги в чиния и поръсвам с пресен магданоз.

Тези пукани чушлета поднасям за бърза консумация на трапезата.

Те са традиционна и незаменима част към вкусните български гозби.

Съвет: Преди поднасяне можете да премахнете люспата на чушките, за да не дразни стомашния тракт.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар