Eсенна манджичка

01/09/2017
"Страхотна манджичка с вкус на любимите есенни зеленчуци Топла и ароматна, приканва да бъде изядена "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 025
  • Преглеждания за месеца5024
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • домат - 1 бр.
  • стар лук - 1 глава
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се обелват и нарязват на средно едри кубчета.

Почиства се един праз, един стар лук и нарязваме на ситно. Морковът е нарязан на кубчета, чушките - почистени и нарязани на ленти.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук и праз за минута. Добавят се картофите и тиквичката, да се позапържат. Сипва се нарязан ситно червен домат, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите.

Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и оставяме да поври 10 минути на умерен огън. Прибавя се с нарязаните два вида чушки и морков, готви се до готовност на зеленчуците.

Когато е готово, брашното се разрежда с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката, като се разбърква внимателно.

Изключва се котлона и оставяме да поври още 3-4 минути.

Сервираме поръсена с магданоз.

Най-вкусната манджичка за сезона.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар