Свински пържоли с божествен сос

02/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Ами няма как да не ги опитате тези пържолки Сосът наистина им придава божествен вкус"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 208
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 1 кг вратни, без кост
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло - 5 с.л.
  • бяло вино - 5 с.л.
  • течна сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • кашкавал - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пържолите, ако е необходимо. Не ги изтънявам, за да останат сочни.

Овкусявам ги със сол, черен пипер и чубрица. Покривам ги със стреч фолио и поставям в хладилник за около 1 час, за да поемат от подправките.

В нагорещен тиган поставям маслото, като внимавам температурата да не е много висока /за да не прегори, добавям и лъжица олио/.

Запечатваме месото за около 3-4 минути от двете страни. Изваждаме пържолите и ги подреждаме в тава.

Към овкусеното от месото масло изливаме виното, деглазираме за около 5 минути, докато се изпари алкохолът.

Прибавяме течната сметана, дижонската горчица и разбъркваме. Към тях накрая добавяме заквасената сметана и сол на вкус.

С готовия сос заливаме пържолите. Покриваме ги с фолио и запичаме в предварително загрята фурна за около 30 минути /всяка фурна пече различно/.

Махаме фолиото, поръсваме с настърганият кашкавал и допичаме до неговото разтапяне.

Гарнираме ги с ароматни картофки, запечени с риган и зехтин.

Поднасяме със сезонна салата.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар