Гнезда от карначета с яйца и кашкавал

02/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор237849561
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • карначета – 500 г
  • кашкавал – 100 г
  • яйца – 8 бр.
  • олио – 2 с.л.
  • бял пипер – 2 щипки
  • сол – 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете карначетата на 4 равни части и ги навийте на охлювчета. В краищата набодете с клечки за зъби, за да не се развият.

Дъното на тавичка намажете с олиото и подредете вътре карначетата.

Върху всяко карначе рендосайте кашкавал, а върху него чукнете внимателно по 2 яйчица.

Леко посолете яйцата със сол и бял пипер.

Така получените гнезда сложете в предварително загрята фурна и печете около 15 минути.

Пет минути преди да ги извадите, може да поставите между гнездата няколко чушки.

Така те ще ви послужат за гарнитура при сервиране на гнездата.

Нужно е само да ги обелите и да ги овкусите по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар