Картофена яхния с бамя

02/09/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваНовак15110
"Страхотна яхнийка с бамя, която съчетава в себе си невероятни вкусове и аромати"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца369
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 връзки (пресен)
  • червена чушка - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • бамя - 300 г ( може и замразена)
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • къри
  • черен пипер
  • джожден
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите и ги задушаваме в олиото и малко вода.

Когато водата се изпари и остане само мазнината, прибавяме брашното и червения пипер. Разбъркваме и наливаме малко вода, като бъркаме непрекъсното, за да не се образуват бучки.

Следва да прибавим бамята и всички подправки без магданоза. Оставяме да ври на котлона 10-15 минути.

През това време обелваме картофите и нарязваме чушките. Прибавяме и тях и варим до готовност на всички продукти.

След като яхнията е готова и леко изстинала поръсваме нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар