Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхния с бамя

Картофена яхния с бамя

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Картофена яхния с бамя
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Страхотна яхнийка с бамя, която съчетава в себе си невероятни вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 връзки (пресен)
  • червена чушка - 2 бр.
  • морков - 2 бр.
  • бамя - 300 г ( може и замразена)
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • къри
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и морковите и ги задушаваме в олиото и малко вода.

Когато водата се изпари и остане само мазнината, прибавяме брашното и червения пипер. Разбъркваме и наливаме малко вода, като бъркаме непрекъсното, за да не се образуват бучки.

Следва да прибавим бамята и всички подправки без магданоза. Оставяме да ври на котлона 10-15 минути.

През това време обелваме картофите и нарязваме чушките. Прибавяме и тях и варим до готовност на всички продукти.

След като яхнията е готова и леко изстинала поръсваме нарязания на ситно магданоз.

Картофената яхния с бамя е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: