Боровинково сладко с канела

02/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235106214
"Страхотно боровинково сладко, с което палачинките стават още по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме плодчетата от листенца и дръжки. Поставяме ги в гевгир и внимателно ги измиваме под струя течаща вода.

Посипваме ги със захарта и ги оставяме за едно денонощие в хладилник.

На следващия ден ги поставяме в емайлиран подходящ за количеството съд и ги варим за 20 минути на силен огън.

После намаляваме температурата, добавяме пръчицата канела, разбъркваме внимателно и оставяме да ври.

Поставяме във фризера чиния, върху която пробваме гъстотата на сиропа.

Подготвяме чисти и сухи бурканчета.

Щом сиропът се сгъсти до необходимата консистенция, отстраняваме канелата. 5 минути преди да го свалим от котлона, добавяме лимонената киселина, разтворена в 1 ч.л. гореща вода.

Насипваме готовото сладко в бурканчетата, докато е още горещо. Обръщаме ги с капачката надолу, за да се запечатат.

Покривам ги с кърпа, за да изстиват по-бавно.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар