Панакота с портокал

02/09/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856173
"Невероятен италиански десерт, който винаги похапваме с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджерка една кутия течна сметана /подходяща за готвене/ и добавете 200 мл прясно мляко и 100 грама захар. Сложете на огъня и загрейте. Разбъркайте да се разтопи захарта и оставете да кипне.

Ароматизирайте с прахче ванилия. През това време сипете в чашка едно пакетче желатин от 10 грама и залейте със 100 мл студена вода. Оставете го да набъбне, а след това разтопете на водна баня или в микровълновата фурна за 10-на сeкунди, но внимавайте да не заври. Прибавете втечнения желатин към топлата сметана. Разбъркайте сместа и я разпределете в чашки, но не до ръба. Поставете чашките в хладилник за 3-4 часа да стегне кремът.

За плодовата смес:
Изцедете сока на 4-5 портокала и го прецедете през цедка. Сложете сока в малък съд и го затоплете на огъня заедно с 2-3 супени лъжици захар, докато се разтопи.

Към портокаловия сок прибавете 5 грама желатин също по познатия начин - предварително е накиснат да набъбне с 3 лъжици вода и след това втечнен.

Когато сметаната е желирала в хладилника, купичките се изваждат и портокаловият сок се излива върху всяка купичка. Може да се сложи по някое тънко резенче портокал, преди да се залее. Отново се прибират в хладилника да се охлади и да желира напълно.

Преди да се сервира, всяка купичка се потопява за секунди в съд с гореща вода и панакотата се обръща в чинийка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар