Летен плодов сладкиш

02/09/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Комбинацията от сливи, праскови и извара в този сладкиш ще ви накара да се влюбите е него "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 569
  • Преглеждания за месеца1568
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото разбийте маслото, престояло на стайна температура, със захарта на пухкав крем. Добавете последователно едно след друго яйцата. Постепенно прибавете и брашното, пресято с бакпулвера, и накрая ванилията.

В друга купа разбийте изварата и крема сиренето заедно с пудрата захар. Прибавете едно яйце и ванилията.

Пригответе си тавичката за торта /с ринг – моята е 26 см/, като поставите хартия за печене, която да покрие и дъното и да има изправена част по стената. Изсипете половината от сместа за тестото.

Върху него като купчинки на 7-8 места сложете със супена лъжица от сместа с изварата. Нарежете прасковата на тънки резенчета, а сините сливи нарежете на четвъртинки по дължината. Между купчинките от крем сирене разпределете половината от нарязаните плодове.

Повторете, като първо отново сипете купчинки тесто, пак купчинки от крема и накрая останалите плодове.

Сложете сладкиша в предварително загряла фурна на 180 градуса. Печете за около 40 минути или с проба до суха клечка. Аз пекох с вентилация.

След като поизстине, тогава се изважда от формата. Поръсете с малко пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар