Сладкиш с орехи, лешници и конфитюр от ягоди

02/09/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5042474632
"Само за броени минути може да си приготвите този невероятен сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата и захарта и ги разбиваме с миксера. После добавяме олиото и продължаваме да разбиваме.

В киселото мляко слагаме содата да шупне и разбъркваме с лъжичка. След като шупне, я прибавяме към яйцата, олиото и захарта и разбиваме с миксера.

Пресяваме със сито брашното заедно с бакпулвера. На части прибавяме брашното към кашата в купата и разбиваме с миксера. След като сместа стане гладка, добавяме конфитюра от ягоди и канелата и разбъркваме, но вече с лъжица.

Конфитюрът е с гъстота като за мазане на филийка, не с цели плодчета.

Последно слагаме нарязаните на ситно с ножче сурови ядки от орехи и лешници.

Намазняваме тава и набрашняваме. Изсипваме сместа и заглаждаме. Печем на затоплена фурна на 180 градуса до готовност на сладкиша. След като се опече, го режем на ромбове и поднасяме със сок.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар