Бързи хлебчета Земели

02/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40964831711
"Домашни Земели, които ако си ги приготвите веднъж, няма да помислите да си купувате готови от магазина "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г, бяло
  • мая - 7 г, суха
  • вода - 270 мл хладка
  • зехтин - 3 с.л. (олио)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене; Работи се в миксер или може да се измесят хлебчетата на ръка.

В купата на миксера се изсипва брашното, захарта и сухата мая, разбърква се. Добавя се солта, разбърква се. Прави се кладенче и се изсипва водата, олиото/зехтинът. Завърта се на бавни обороти да се образува тесто, което е меко, еластично и нелепнещо.

Ако е необходимо, може да се добави още 1 с. л. вода или брашно в зависимост от вида на тестото. Прехвърля се в леко намаслена купа и се оставя да втаса за около 1 час.

След като е втасало тестото, се претегля на кантарче, за по-голямо удобство е претеглянето, и се разделя на равни топки тесто - около 100 г едната.

Размерът на всяка топка тесто е по желание. Оформят се и се поставят в тавата. Отгоре се прави шарка притискайки нож /шпатула на кръст или звезда почти до края на топката тесто. Покриват се и се оставят да втасат, докато се затопли фурната.

Намазват се с яйце и земелите се поръсват се със сусам.

Пече се на 190 градуса до хубава златиста коричка.

Източник: Lussi`s World of Artcraftподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Ей, Теди, благодаря ти! Знаеш ли какви вкусни, леки, пухкави хлебчета станаха, неочаквано за мен. Съвсем подходящи за пикник. Хвърлих продуктите на шега да си се приготвят. Знаеш, вероятно си разбрала от рецептите ми, че аз ползвам полу-професионален миксер и затова ми е лесно, хвърлям всичко вътре и отивам да си гледам работата. След малко ги поглеждам , те станали, тестото вече е на хубава топка. Но това брашно в рецептата е малко и съвсем е възможно да се приготвят на ръка, първо, забъркваш ги с дървена лъжица, а след това за около 10 мин да ги доомесиш. Не мисли, че години не съм месила на ръка, напротив.
Хайде, поздрав най-сърдечен! Марчето
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добавям още една снимка към тази бърза и успешна рецепта, хлебче за пикник с парче домат и така разкошното сирене Халуми на скара, посипано с риган и мъничко зехтин.
0
0
Теодора Иванова Каменова
Чудесни хлебчета, едва сега ги виждам, защо хубавите рецепти са на последния ред!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв