Лазаня с кайма и извара

02/09/2017
Нели
отНелиНовак236
"Сигурни сме, че досега не сте опитвали такава лазаня Разкошна е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с малко олио (зехтин) се запържват лукът и чесънът. Добавят се каймата и подправките (може да сложите и други по ваш избор). След като каймата стане на трохи и придобие кафеникав цвят, се изсипва доматеното пюре и се оставя да покъкри на тих огън.

За другия пълнеж се забъркват изварата, рендосаният кашкавал, яйцето и магданозът. Трябва да се получи гъста каша.

В тава, леко намаслена с олио, се реди първият пласт кори (леко ги намокрих с вода, за да омекнат). Изсипва се от сместа с каймата и се рендосва малко кашкавал, след това се слага още един пласт кори и се слага сместа с изварата.

Редят се кори и се изсипва останалата кайма отново с рендосан кашкавал отгоре. Слага се последен пласт кори и се поръсва отгоре с кашкавал. Пече се на 190 С° за 45 мин.

Към останалото доматено пюре прибавих магданоз и го използвах като сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар