Чеснови картофи

02/09/2017
"За гарнитура или основно - толкова ще ви харесат, че ще си сипете повторно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 605
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 5 бр.
  • масло - 100 г меко
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - на вкус, ситно нарязан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете 5 картофа с плоска форма и старателно ги измийте под течаща вода.

Налейте им студена вода, добавете сол на вкус и варите на умерен огън до готовност на картофите. Прецедете водата и оставете да се поохладят.

Направете чесновото масло, като смесите мекото масло, кашкавала, сметаната, ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте добре.

Разрежете картофите на две равни части по дължината и ги наредете в подмазана с масло тава с разреза нагоре.

Разпределете чесновото масло върху тях, намажете всеки картоф равномерно със сместа и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 250 градуса.

Печете за около 10-15 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!