Чеснови картофи

02/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф604395913
"За гарнитура или основно - толкова ще ви харесат, че ще си сипете повторно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 570
  • Преглеждания за месеца1214
  • Преглеждания за седмицата397
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете 5 картофа с плоска форма и старателно ги измийте под течаща вода.

Налейте им студена вода, добавете сол на вкус и варите на умерен огън до готовност на картофите. Прецедете водата и оставете да се поохладят.

Направете чесновото масло, като смесите мекото масло, кашкавала, сметаната, ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте добре.

Разрежете картофите на две равни части по дължината и ги наредете в подмазана с масло тава с разреза нагоре.

Разпределете чесновото масло върху тях, намажете всеки картоф равномерно със сместа и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 250 градуса.

Печете за около 10-15 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар