Чеснови картофи

02/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор537345333
"За гарнитура или основно - толкова ще ви харесат, че ще си сипете повторно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 722
  • Преглеждания за месеца450
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи – 5 бр.
  • масло – 100 г меко
  • кашкавал – 1 с.л. настърган
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • магданоз – на вкус, ситно нарязан
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете 5 картофа с плоска форма и старателно ги измийте под течаща вода.

Налейте им студена вода, добавете сол на вкус и варите на умерен огън до готовност на картофите. Прецедете водата и оставете да се поохладят.

Направете чесновото масло, като смесите мекото масло, кашкавала, сметаната, ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз, черен пипер и сол на вкус, разбъркайте добре.

Разрежете картофите на две равни части по дължината и ги наредете в подмазана с масло тава с разреза нагоре.

Разпределете чесновото масло върху тях, намажете всеки картоф равномерно със сместа и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 250 градуса.

Печете за около 10-15 минути до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар