Бухти с кисело мляко, сирене и кашкавал

02/09/2017
"Бухтичките са най-вкусният начин да започнем деня Съгласни ли сте?"
Приготвяне7 мин.
Готвене23 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 236
  • Преглеждания за месеца395
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - от 3 до 5
  • брашно - 1 ч.ч. (250 г)
  • сирене - 1 ч.ч. (250 г), натрошено на едро (или по ½ ч.ч. сирене и ½ ч.ч. настърган кашкавал)
  • кисело мляко - - 5 с.л. препълнени
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • олио – според съда, в който ще се пържат тиганиците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагат се последователно и се разбъркват с миксер яйцата, брашното, киселото мляко със содата, сиренето.

Сместа се разрежда (постепенно) с вода, докато се получи малко по–гъсто от палачинковото тесто. Когато се случи киселото мляко да е рядко, няма нужда да се добавя вода.

В дълбок съд се сгорещява олио. Намалява се котлонът на по–ниска степен.

С лъжица по Ваш избор гребвате от сместа и я сипвате в олиото. Тиганиците са готови, когато се зачервят и от двете страни.

Изваждат се върху салфетка, за да се отцедят от мазнината, и след това се прехвърлят в чиния.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар