Доматената манджичка на баба

03/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор537345333
"Ах, тази баба Тя най-добре умее да приготвя любимите манджички "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 023
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • доматен сок – 1 литър (пресен или стерилизиран)
  • яйца – 4 бр.
  • сирене – 150 г
  • лук – 1 глава голяма
  • чесън – 2 скилидки
  • захар – 1 ч.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица – на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • чорбаджийски чушки – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд нагрейте малко олио, добавете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекване. Поръсете със захарта към края, да се карамелизира лукът.

Налейте доматения сок и варите, докато се сгъсти, малко преди това добавяте ситно нарязания чесън.

Поръсете с черен пипер, чубрица и сол на вкус, разбъркайте. Поръсете с натрошеното сирене, чукнете яйцата и затворете капака на съда да се задушат за 3-4 минути.

Премахнете ястието от огъня и поръсете с нарязаните предварително, магданоз и чушлета.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар