Свински хапки на фурна със зеленчуци

03/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157281544310
"Истинска вкусотия със свинско и много зеленчуци! Опитайте"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 521
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г без кост
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • зелена чушка - 2 бр.
  • червена чушка - 2 бр.
  • стар лук - 3 - 4 глави
  • домати - 2 бр.
  • доматен сос - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки. В загрято олио се запържва леко от двете страни, поръсено със сол и черен пипер.

Добавяме нарязан ситно лук, моркови, нарязани на малки кубчета, нарязаните на ленти почистени от семената пиперки, обелени и нарязани домати.

Разбърква се и задушаваме за кратко. Прибавя се доматен сос, червен пипер и наливаме бяло вино и малко вода. Овкусяваме с още малко сол, дафинов лист, риган.

Прехвърляме в тавичка и печем в загрята фурна 190 градуса за 1 час да изври течността и да остане на мазнина.

Вкусотия!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар