Хачапури по аджарски

03/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач13962778
"Пръстите си ще оближете с тези ароматни хачапури Изпровано е "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца1318
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам в дълбока купа за замесване на тестото маята с малко хладка вода и захар. Изчаквам да се разтвори маята и добавям малко брашно. След 15 мин добавям в купата останалото брашно, солта, зехтина и водата.

Омесвам средно твърдо тесто. Завивам с кърпа и оставям за около 30 мин на топло.

Разделям тестото на 4 топки.

Всяка разточвам върху набрашнен плот във форма на кръг. Правя бордюр от двете успоредни страни и там, където се срещат двата края, усуквам тестото и излишното отстранявам с нож (може и да не го махате).

Премествам тестената основа в тава, предварително намазана с олио. Вътре натрошавам сирене, поръсвам с настърган на едро кашкавал. В средата чуквам едно сурово яйце и слагам да се пече в предварително загрята умерено силна фурна.

Когато хачапурите по аджарски за готови, още топли намазвам с краве масло.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар