Печурки в масло

03/09/2017
"Само за няколко минутки имате страхотни гъбки в масло, които да поднесете като гарнитура или предястие"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо750
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • печурки - 300 г (бейби)
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер - щипка
  • пикантина - щипка
  • соев сос - около 1 ч.л. (по ваш вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките, както са си цели, се слагат в гевгир и се изплакват с вода. В никакъв случай не ги слагайте да киснат във вода, за да ги измиете! Отцеждат се добре.

В тиган разтопявам маслото и слагам гъбите. Пускам и щипка пикантина вътре. Отгоре захлупвам с капак за не повече от 6-7 минути.

Махам капака да изври водата, която са пуснали гъбките при задушаването.
Овкусявам с черен пипер и соев сос.

Трябва да се внимава с количеството пикантина и соев сос - и двете съдържат сол!

Готови са, когато останат на мазнина, леко хрупкави и приятно зачервенки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар