Гювеч със свински джолан

03/09/2017
"Този гювеч е истинска експлозия от вкусове - толкова много вкусни продукти събрани на едно място "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 832
  • Преглеждания за месеца675
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 бр. около 1 кг
  • пиперки - 4 червени
  • люти чушки - 2
  • патладжани - 2 едри
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 едри узрели
  • картофи - ½ кг
  • зелен боб - ½ кг
  • бамя - 300 г ако има
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 връзка
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л. градинска
  • майорана - 1 ч.л. или риган
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява, като месото се нарязва на хапки.

Зеленият боб се почиства и шушулките се нарязват на две.

Патладжаните и картофите се нарязват на едри кубчета.

Пиперките и лукът се нарязват на едро, а морковите - на кръгчета.

Лютите чушки и целината се нарязват на ситно, а скилидките
чесън - на филийки. Всичко заедно с подправките, маслото и кокала на джолана се поставя в подходящ глинен съд с капак. Посолява се и се разбърква.

Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече се под капак във фурната 4 часа на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар