Македонска пита (месена в хлебопекарна)

04/09/2017
"Страхотна пита, която не изисква толкова усилия, а резултатът е невероятна вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 799
  • Преглеждания за месеца1798
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл топло (по рецепта е вода)
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • мая - 1 пакет суха (11 г) или 1/2 кубче жива мая
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч. л.
  • олио - 3 с. л.
  • брашно - 650 - 700 г
  • за плънката
  • сирене - 350 г
  • свинска мас - 40 г
  • олио - 40 мл
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате всички течни съставки в хлебопекарната. Изсипвате отгоре брашното и върху него маята.

Замесвате меко тесто, което вадите от там и оставяте за 20 минути да втаса. Готовото тесто разделяте на 6 равни части, които оформяте на топки.

Вземате една топка и разточвате на лист, колкото тавата, която трябва да постелете с хартия за печене (рецептата е за размер тава 32 см).

Премествате разточения лист внимателно вътре. Намазвате със смесеното краве масло и олио и ръсите със сирене.

По същия начин и с останалите топки тесто, като последният лист не се маже с мазнината.

Разрежете питата на квадрати и намажете с отделения жълтък, разреден с 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио.

Поръсете със сусам и оставете да втаса. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна Петрова Иванова
Много се извинявам,но рецептата е със свинска мас,но аз сложих краве масло. За това има леко разминаване.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв