Ароматни пилешки хапки

04/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор456294451
"Ароматни и неустоими пилешки хапки си търсят чаша студена бира за кратка, но незабравима авантюра "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца703
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – 2 бр.
  • универсална подправка – 1 с.л. зеленчукова
  • олио – 1 к.ч.
  • лук – 1 бр. голям
  • чушки – 1 бр. зелена
  • чушки – 1 бр. червена
  • сол – на вкус
  • черен пипер – 1 щипка
  • риган – 1 щипка
  • куркума – 1 щипка
  • лимонов сок – от 1/2 лимон
  • мед – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, поставете го в тенджера с вода и добавете зеленчуковата подправка, варете до полуготовност на месото.

Прецедете (бульона можете да ползвате за ориз със зеленчуци) и оставете месото да се охлади, след което нарежете на кубчета.

Нарежете лука на полумесеци, а пиперките на кръгчета. Отделно смесете лимоновия сок, меда и червения пипер, разбъркайте до разтварянето на меда.

Нагрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци и запържете за 2-3 минути.

Прибавете пилешките хапки и подправките, пържете под капак до приятен загар на месото, посолете на вкус.

Налейте сместа от лимонов сок, мед и червен пипер и пържите (без капак) за около 2 минути.

Подходящата гарнитура е ориз с зеленчуци, която можете да приготвите с пилешкия бульон, сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар