Турски пухкави соленки

04/09/2017
"Толкова са пухкави и мекички тези соленки, че не отговаряме колко такива могат да се изядат наведнъж "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 105
  • Преглеждания за месеца1846
  • Преглеждания за седмицата1697
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко, захарта, натрошената мая и две с.л.от брашното. С шпатула разбъркайте леко, покрийте и оставете за 10 минути.

Изсипете сместа в купата на робота и добате солта и двете яйца без единия жълтък. С шпатула разбъркайте за кратко.

Разтопете маслото и го смесете с олиото. На тънка струя го прибавете към сместа и пуснете бъркалките за тесто. Започнете постепенно да добавяте от брашното. Щом получите меко и нелепнещо тесто го извадете.

Разрежете тестото на 30 топчици. Всяка топчица сложете на дланта си и я сплескайте. Поставете малко натрошено сирене и затворете.

Застелете тава с хартия и наредете соленките на разстояние и с ръбчето на долу. Ако е нужно използвайте две тави.

Разбийте отделения жълтък с две с.л.вода, намажете соленките и ги поръсете със сусам.

Печете в загрята фурна на 190 градуса около 15 минути.

Източник: Рениподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Eлза
Eлза
12.10.2017 14:23
Много са хубави, но толкова много мазнина не ни подейства добре на стомаха. Правих ги но със суха мая.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв