Чушки с кайма

04/09/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903392
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от вътрешността и се измиват. Редят се върху кухненска хартия да се отцедят. Лукът се нарязва на едро.

В купа се смесват каймата, оризът, нарязаният лук. Овкусява се със сол на вкус, черен пипер, чубрица. Каймата се омесва хубаво.

С получената смес се пълнят чушките. В дълбока тава тава се слагат стръковете чубрица. С тях се прави решетка на дъното на тавата.

Доматите се режат на кубчета и се слагат върху чубрицата. Отгоре се редят пълнените чушки. Заливат се с вода, колкото да ги покрие.

Наредените чушки се захлупват с една чиния и се слагат във фурната на 200 градуса. Пекат се около 40 минути. След като са готови чушките се вадят от фурната.

Маха се чинията, която затиска чушките. В отделен съд се разбиват яйцата с киселото мляко. С тази смес се заливат чушките и се връщат във фурната за още 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар