Домашен дюнер с питка от лимец

04/09/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - колко поеме
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • колбаси - 150 - 200 г шунков салам
  • сирене - 200 г
  • лютеница - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцето, водата и солта. Добавя се на порции лимецовото брашно, като сместа трябва да стане малко по-гъста от обичайната за палачинки.

Така питката ще е доста по-плътна и ще наподобява оригиналната дюнерова питка. Пригответе си тефлонов тиган. Няма да ви е необходима мазнина, но ако държите може да намажете тигана.

С помощта на черпак разливате от сместа в тигана, като в зависимост колко ви събира черпакът, ще прецените дали да сложите половин черпак или малко над половината.

След като се изпече питката от едната страна, обръщате с шпатула и от другата.

Оставяте питките да изстинат, като не трябва да ги оставяте в чиния една върху друга, тъй от топлината ще омекнат много, ще се задушат и ще станат много жилави.

След като са изстинали си нареждате продуктите, които сте приготвили предварително.

Нареждате ред от салама, отгоре 1 с.л. домашна лютеница по дължината на салама, ред от чушките и накрая натрошавате сирене.

Завивате го и хапвате с удоволствие.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар