Свински дроб в собствен сос

04/09/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • свински дроб - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на няколко по-големи парчета. На котлона се слага тенджера с 2-3 литра подсолена вода. След като водата заври се слага дробът. Вари се до 12 минути.

Идеята на варенето е да се махне кръвта от дроба.

След като дробът е готов го вадите от бульона и го оставяте да изстине, за да може да го нарежете по- късно.

Отделяте си 200-300 мл от бульона.

В друга тенджера си слагате олиото да се загрее. Обелвате и нарязвате на ситно лука и го слагате при нагорещеното олио.

Готвите лука до омекване. Нарязвате дроба на желаната големина парчета и слагате при лука да се запържи.

Подправяте с червен пипер, черен пипер и дафиновият лист, обърквате добре и добавяте бульона, който отделихте по-рано.

Оставяте да къкри около 15-20 минути, да поизкипи бульонът.

Сервирате го топъл, може към него да добавите желаната от вас гарнитура.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар