Мариновани чери доматки

05/09/2017
"Страхотна идея за мариновани доматки, за да можем да си ги похапваме и през зимата "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 175
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чери домати
  • чесън
  • лук
  • черен пипер
  • магданоз
  • За маринатата
  • вода - 2 л
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 7 с.л.
  • оцет - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чери доматчетата се измиват и се нареждат в бурканчета. Необходимо е доматчетата да се набодат на няколко места, за да не се пръснат при попарването.

При пълненето им между тях се поставят по няколко зрънца черен пипер, скилидка чесън, резенче лук и стрък магданоз.

Бурканчетата се допълват с вряла вода, похлупват се с капачките и се оставят така докато напълно се охладят.

След това течността се излива в тенджера, поставя се на котлона и когато заври, се прибавят захарта, солта. Оставя се сместа кипне.

Налива се оцетът, изчаква се маринатата отново да кипне и след това се заливат доматите с нея, докато е още гореща.

Бурканчетата се затварят хубаво и се обръщат с дъното нагоре. Покриват се с кърпа или одеяло и се оставят така до пълното охлаждане на консервата.

При мен бурканчетата бяха с различна вместимост, но да речем маринатата стига за около 6-7 конфитюрени бурканчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар