Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк Киндер Буено

Чийзкейк Киндер Буено

Чийзкейк Киндер Буено
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Този чийзкейк има шеметен карамелен вкус и радва всички сетива"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 18 бр.
  • масло - 50 г краве
  • За блата
  • крема сирене - 125 г
  • течна сметана - 250 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • захар - 65 г
  • киндер буено - 3 пакета с по две пръчици (общо 6 пръчици)
  • желатин - 4 листа
  • За карамела
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • течна сметана - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете бисквитите и ги смесете с разтопено краве масло (ако ви се стори сухо може да добавите малко прясно мляко).

В тавичка разтелете блата от бисквити и го оставете в хладилника да стегне, докато правите чийзкейка.

В тенджерка смесете крема сиренето, течната сметана, прясното мляко, захарта и го сложете на котлона.

През това време натрошете трите пакета (или общо шестте пръчици киндер буено). Сложете ги и тях да се разтопят (ако не се разтвори много добре, може да ползвате пасатора).

Когато заври, махнете от огъня и добавате четирите листа желатин, които предварително сте накиснали във вода и приготвили според опаковката.

Оставете малко да изстине сместа, преди да излеете при бисквитите. Оставете го в хладилника цяла нощ, за да стегне.

Едва на следващия ден може да залеете с карамела, а той се приготвя по следния начин: Сложете малък съд на котлона леко да загрее и изсипете захарта с маслото и направете карамел (внимавайте да не изгори).

Щом е готов прибавете течната сметана и бъркайте, докато карамелът се разтопи на сто процента.

На вкус наподобява бонбоните тофи. Излейте готовия карамел върху чийзкейка и върнете в хладилника за няколко часа да стегне.

Чийзкейкът Киндер Буено е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: