Понички Сатурн

Понички Сатурн
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
05/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нарекли са тези понички Сатурн, защото вкусът им ще ви изстреля в орбита"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • брашно
  • олио - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, в което предварително сте разбили 1 ч.л. сода бикарбонат и 1/2 ч.л. канела. Бъркайки непрекъснато добавяйте постепенно брашно толкова, че да замесите меко тесто като за баница.

Напръскайте върху плота брашно и разточете полученото тесто на кора с дебелина около 1 см.

С помощта на водна и ликьорена чаша изрежете гевречета и топчета, като за да не лепне тестото по чашите, потапяйте ръбчетата в брашно.

Загрейте обилно количество олио и изпържете на силен огън поничките, докато не придобият златист цвят.

Извадете ги и ги поставете върху домакинска хартия, да попие мазнината.

Подредете ги в чиния, като върху всяко геврече поставяте по едно топче, така че да приличат поничките на планетата Сатурн.

Докато са още топли ги поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: