Елховска лютеница с лек пикантен чеснов вкус

05/09/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Традиционна елховска рецепта за лютеничка, която споделяме с вас с най-голямо удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца1284
  • Преглеждания за седмицата228
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената и ги изпечете, обелете ги и смелете на машинка за кайма. Патладжана също изпечете, обелете и смелете.

Доматите обелете и нарежете на ситно или пасирайте (може да ги изварите предварително когато има повече на пазара, затварят се в буркани и се варят за капачка).

Така направих аз и готовите изварени домати смесих със смлените чушки и патладжан.

Започнете да ги изварявате на огън или на газова пиростия, трябва да се бърка постоянно, за да не загори лютеницата.

Когато поизври добавете стрития чесън (не слагайте всичкия, а оставете малко, защото като опитате по-късно може да ви се стори достатъчно).

Сипете захарта, сол, белия пипер (много е ароматен затова го предпочитам) и по малко добавяйте от олиото. Бъркайте и опитвайте, което ви липсва като вкус го добавете.

След като изври и хубаво се сгъсти и остане на мазнина, изключете и след като малко изстине напълнете бурканчетата. Затворете ги и варете 15 минути за капачка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар