Пироле – родопски специалитет

05/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор457294501
"Опитвали ли сте неустоимия родопски специалитет Пироле?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 612
  • Преглеждания за месеца11611
  • Преглеждания за седмицата4520
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • картофи – 600 г
  • брашно – 120 г
  • масло – 100 г краве
  • кисело мляко – 200 г
  • чесън – 1 скилидка
  • червен пипер – 1 щипка за поръсване
  • магданоз – 1 щипка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност.

От брашното с малко сол и вода замесете твърдо тесто, разточете на кора с дебелина 0. 5 см и нарежете на различни форми като паста.

Към полуготовите картофи, прибавете нарязаните форми тесто и варете заедно, докато пастата изплува на повърхността.

Прецедете и поставете в подходяща чиния за сервиране, полейте посоленото ястие първо с разтопеното масло, а после с предварително смесените кисело мляко и счуканата скилидка чесън.

Поръсете с червения пипер и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар