Пироле – родопски специалитет

05/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Опитвали ли сте неустоимия родопски специалитет Пироле?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 459
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност.

От брашното с малко сол и вода замесете твърдо тесто, разточете на кора с дебелина 0. 5 см и нарежете на различни форми като паста.

Към полуготовите картофи, прибавете нарязаните форми тесто и варете заедно, докато пастата изплува на повърхността.

Прецедете и поставете в подходяща чиния за сервиране, полейте посоленото ястие първо с разтопеното масло, а после с предварително смесените кисело мляко и счуканата скилидка чесън.

Поръсете с червения пипер и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар