Пиле с рикота и билки

05/09/2017
"Ароматът на печено пиле в кухнята не може да се сравни с нищо друго..."
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • извара - 300 г кашкавалена
  • топено сирене - 1 опаковка
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • масло - за намазване на пилето
  • бира - 250 мл (бяло вино)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно се отделя кожата на пилето от мускулатурата, така че да се образува джоб.

В купа се разбъркват изварата, топеното сирене, подправките. Овкусява се със сол и черен пипер допълнително.

В оформените джобчета над гърдите и бутчетата на пилето се напъхва плънката.

Отгоре пилето се намазва с масло, поставя се в тава и в нея се налива течност - бира, вино или вода.

Пече се до готовност. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар