Туршия от Джулюнска шипка

05/09/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач235107215
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Доза за 1 компотен буркан
  • люти чушки - сорт Джулюнска шипка
  • винен оцет - до резката на буркана
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. с връх
  • аспирин - 2 таблетки
  • вода - изворна или филтрирана, до ръба на буркана
  • целина - 2 клонки
  • лук - по 2 бр., дребни главички
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките, отстраняваме дръжките им и ги надупчваме на няколко места с острието на ножа.

Почистените моркови режем на колелца, а лукчетата добавяме цели или ако е по-едър лук, режем наполовина 1 глава.

В празен буркан добавяме оцета, аспирина, клонче целина, няколко резенчета морков, солта и захарта.

Подреждаме плътно чушлетата и завършваме с лукче, клонка целина и морков.

Доливаме от водата до ръба на буркана и поставяме капачката.

Претакваме в продължение на една седмица.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар