Сръбски кюфтета под кожух

06/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157281544310
"Добре са се скрили тези кюфтенца под кожухчето си, но ние ги отрихме и хапнахме "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, накиснат и отцеден в прясно мляко стар хляб, майонеза, галета, риган, нарязан пресен магданоз, черен пипер и ако има нужда малко сол.

Разбърква се с лъжица да се смесят продуктите и се гребва със супена лъжица от каймата. Разпределя се на 7 равни части и всяка се оформя на плоска питка.

Кашкавалът се реже на две части, от едната се нарязват дебели пръчици, а останалият се настъргва на ренде.

Доматите се нарязват на полумесеци или филии. В средата на каймата се поставя кашкавал и се оформя кюфте. Загрява се олио и се запечатват леко кюфтенцата без да се пържат до готовност.

Нареждат се в тава, заливаме с мазнината, в която са се готвили, и наливаме още 50 мл вода. Отгоре се нареждат по два резена домат, а върху него настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 35-40 минути, като последните 10 се покрива с фолио, защото кашкавалът ще прегори. Сервираме с прясна салата и чаша вино. Вкусът е уникален.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар