Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сръбски кюфтета под кожух

Сръбски кюфтета под кожух

Сръбски кюфтета под кожух
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
06/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Добре са се скрили тези кюфтенца под кожухчето си, но ние ги отрихме и хапнахме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр
  • прясно мляко - 50 мл
  • хляб - 1 филия стар хляб
  • майонеза - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • магданоз
  • риган
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, накиснат и отцеден в прясно мляко стар хляб, майонеза, галета, риган, нарязан пресен магданоз, черен пипер и ако има нужда малко сол.

Разбърква се с лъжица да се смесят продуктите и се гребва със супена лъжица от каймата. Разпределя се на 7 равни части и всяка се оформя на плоска питка.

Кашкавалът се реже на две части, от едната се нарязват дебели пръчици, а останалият се настъргва на ренде.

Доматите се нарязват на полумесеци или филии. В средата на каймата се поставя кашкавал и се оформя кюфте. Загрява се олио и се запечатват леко кюфтенцата без да се пържат до готовност.

Нареждат се в тава, заливаме с мазнината, в която са се готвили, и наливаме още 50 мл вода. Отгоре се нареждат по два резена домат, а върху него настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 35-40 минути, като последните 10 се покрива с фолио, защото кашкавалът ще прегори. Сервираме с прясна салата и чаша вино. Вкусът е уникален.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: