Дърпана баница, месена в хлебопекарна

06/09/2017
"Домашно приготвена баничка е винаги добра идея за закуска "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 477
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 350 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • за плънката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната слагате всичките течни съставки, захарта и солта. Покривате с брашното и пускате на програма тесто. Оставяте да се замеси вътре и когато чуете сигнала за втасване го вадите.

Оформяте топки, колкото юмрук, и в намаслена тавичка ги подреждате. Поръсете и отгоре с олио (целта е да не хване коричка тестото, докато втасва).

Завийте с кърпа и оставете добре да втаса, за да може лесно да се дърпа. Бутнете с пръст тестото, ако потъва лесно, то тогава е готово. Вземате една топка и разстилате като мекица. Трябва сърцевината да започне да прозира.

Щом забележите, че става така оставете листа на масата и започнете внимателно да издърпвате краищата на тестото, докато стане еднакво по прозрачност със средата. Отрежете краищата на тестото с нож. Поръсете обилно с олио и после сложете плънката.

Навийте на руло и подредете в намаслена тавичка. По същия начин направете и с останалите топки. Печете на 200-220 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар