Пилешки дробчета по манастирски

06/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355333
"Страхотно предястие или основно, което е изключително богато на аромати и приятен вкус"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 918
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета – 500 г
  • олио – 50 мл
  • лук – 2 глави
  • гъби – 270 г мариновани
  • моркови – 1 бр.
  • чушки – 1 бр. зелена
  • чушки – 1 бр. червена
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • червено вино – 1 ч.ч.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – на вкус
  • мащерка – на вкус
  • сол – на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете дробчетата, запържете ги в нагрятото олио.

Посолете и прибавете нарязаните на ивици лук, чушки, морковите, нарязани на кръгчета, нарязаните гъби, похлупете ястието с капак и оставете да поври на слаб огън, като периодично разбърквате.

След като зеленчуците омекнат налейте виното, добавете черния пипер, мащерка на вкус и накрая червеният пипер.

Оставете така без капак, ястието да поври докато сосът му изври наполовина, тогава прибавете доматеното пюре и разбъркайте.

Оставете на котлона за още 3 минути, свалете ястието и поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар