Непретенциозна пита с хрупкава кора и шарена сол

06/09/2017
"Може да е непретенциозна, но пък е толкова вкусна..."
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 244
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч. ч.
  • мая - 7 г суха (1 пакетче на д - р Йоткер)
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 с. л.
  • вода - 220 мл
  • зехтин - 2 с. л.
  • за поръската
  • шарена сол
  • зехтин - 1 - 2 с. л. (може и масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, изсипете всички сухи съставки - сол, захар и мая, разбъркайте и изсипете хладката вода, разбъркайте и замесете тесто, като добавяте зехтина, за да се измеси хубаво.

Оставете тестото покрито с фолио да втаса 40 минути.

Сложете го в средата на тава с диаметър 32-36 см и го разстелете като за пица - от средата към ръба на тавата.

Нека да почине още 20 минути, покрито с фолио и тогава натиснете на няколко места с пръсти, поръсете с шарена сол и поръсете със зехтин, но може да поставите и малки парченца масло.

Печете на умерена фурна до готовност, при мен в загрята на 200 градуса фурна се изпече за 20 минути. Напръскайте с малко вода, но не покривайте - нека кората остане малко хрупкава.

Ароматът на шарена сол и прясно изпечен хляб ще изпълни вашия дом. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар