Хрупкави пурички с картофи и прясно сирене

06/09/2017
"Топли и хрупкави - перфектни пурички с картофки и сиренце "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции11
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 910
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 11 бр. триъгълни
  • картофи - 400 г
  • крема сирене - 70 г
  • сирене - 150 г прясно
  • яйца - 4 бр.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги сварете. Обелете ги, пасирайте и охладете.

Добавете намачканото сирене, крема сиренето, чукнете едно яйце и овкусете с подправките. Разбъркайте до еднородност.

На края на широката част на всяка кора сложете от плънката, свийте крайчетата на кората и завийте на рулце.

Чукнете трите яйца в купа и ги разбийте. Потопете всяка пуричка в яйце, а след това в галета.

Изпържете до златисто в сгорещено олио.

Отцедете пуричките върху домакинска хартия. Поднесете топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар