Рошава питка без повод

06/09/2017
"Забъркайте тази пухкава питка ей така - без повод "
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца523
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в част от водата, като прибавите 1 с.л. брашно и захарта. Разбъркайте и оставете на топло, за да бухне маята. Пресейте брашното и оформете кладенче.

Чукнете яйцата, прибавете разтворената мая, останалата част от водата, киселото мляко, олиото и солта. Разбъркайте с лъжица до получаването на едри трохи, след което започнете да месите.

Замесете меко тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/, трябва да не ви лепне по ръцете. Покрийте с фолио и оставете на топло, за да си удвои обема.

Готовото тесто премесете и оформете на топчета с еднаква големина. Поставете топките в намазнена тава за печене и оформете питката. Намажете повърхността с разбит жълтък и накълцайте с ножица. Оставете питката отново да се "понадигне".

Поставете питката в загрята фурна до 170 градуса за около 15 минути, след което увеличете градусите до 220.

По средата на печенето покрийте повърхността с хартия за печене. Проверете готовността на вътрешността на питката с дървено шишче. Ако е необходимо, намалете градусите, за да я доопечете. Печете до златист загар.

Готовата питка извадете от фурната, напръскайте със студена вода, покрийте с кърпа и оставете да се поохлади, след което я извадете от тавата и поднесете с шарена сол.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар