Бисквитен десерт с компот

06/09/2017
Мими А.
отМими А.Чирак2058236
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • компот от праскови - 1 бр.
  • бисквити - 1 опаковка чаени (300 г)
  • масло - 125 г
  • пудинг ванилия - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 5 с.л.
  • течна сметана - 150 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе бисквитите в блендер.

В тенджера на котлона, на слаб огън, поставяме маслото да се разтопи и добавяме смлените бисквити. Разбъркваме до хомогенна смес и я сипваме в тавичка с отделящи се стени. Хубаво притискаме, за да се получи равна и стегната основа и прибираме в хладилника да се стегне.

Отделяме прасковите от компота и ги изцеждаме. Ако не са обелени, ги белим. Намачкваме ги на пюре и това пюре сипваме върху бисквитената основа. Прибираме отново в хладилника.

От сока от компота отделяме 1 чаша, а останалия сипваме заедно с прясното мляко в тенджера на котлона. Загряваме. В отделения сок разтваряме двата пудинга, заедно с петте лъжици захар.

Когато сместа от компот и мляко кипне, сипваме в нея разтворения пудинг и бъркаме до сгъстяване.

Оставяме за малко кремът да се охлади, колкото да не е горещ, и го сипваме върху прасковения слой на десерта. Прибираме в хладилник за около 40 минути

Разбиваме сметаната с пудрата захар до гъст крем и изсипваме върху сладкиша. Заглаждаме хубаво и отново прибираме десерта в хладилника, този път за по-дълго време, за да се стегне много хубаво. Най- добре е да се остави за другия ден.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар