Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Пухкави рула с различни плънки за закуска

Пухкави рула с различни плънки за закуска

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пухкави рула с различни плънки за закуска
Снимка: Марияна
2 / 4
06/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
68 мин.
Порции
4
"Хайде на пухкавите закуски"

Необходими Продукти

  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакетче от 6 г
  • белтъци - 1 бр.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
  • За поръсване
  • ръсеница - готова смес семена от магазина
  • ким
  • кисели краставички - 1 бр.
  • колбас - 60 г Мек
  • сирене - 100 г
  • топено сирене - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа и го смесваме с 1 пакетче суха мая. Разбъркваме, за да се смеси добре маята с брашното. Стопляме водата с прясното мляко на микровълнова много леко и вътре слагаме захарта и разбъркваме да се разтвори. Прибавяме я към брашното, в което вече сме направили кладенче.

Отделяме на 1 яйце белтъка и жълтъка. Жълтъка го слагаме в дълбока чинийка и добавяме 1 ч.л прясно мляко и 1 ч.л олио и разбъркваме докато се уеднакви много добре сместа. Добавяме олиото, солта и 1 белтък при брашното. Замесваме меко тесто. За доомесване и разточване ще ни е нужно не повече от 4-5 с.л. брашно.

Набрашняваме плота и месим тестото докато стане меко, гладко и пухкаво. Завиваме тестото на топло да втаса за 35-40 мин. Като втаса го оформяме с форма на фитил и го режем на 4 равни части. Тези части ги точим с правоъгълна форма 20/22 см. Натрошаваме сиренето. Краставичката и салама ги режем на дребно.

Взимаме един от правоъгълниците, слагаме сирене по цялата площ, подвиваме много малко двата края и навиваме отдолу нагоре като руло. Оформяме с ръце и леко удължаваме. Така правим и с втория правоъгълник. На третия разпределяме равномерно от топеното сирене, като го накъсваме на парченца и слагаме върху тестото.

После слагаме половината част от нарязаната краставичка и половината нарязан салам. Навиваме по същият начин като другите две рула. Нареждаме рулата на разстояние едно от друго в тава с хартия за печене. Мажем с помощ на четка с яйчената смес и ръсим рулата със сирене с ръсеница, а тези с краставичка, салам и топено сирене с ким.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем до готовност. Пекох 28 мин.Трябва да бухнат рулата и да се запекът с хубава червена коричка. Хапваме с компот или мляко. Да ви е сладко! Получават се 4 рула достатъчно за 4 човека за закуска.

Чашата, с която съм мерила брашното, е чаена от 200 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: