Сладкиш със сини сливи и захарна глазура

07/09/2017
Eлза
отEлзаНовак38717
"Време е за парче неустом сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо666
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с щипка сол и захарта на пухкав крем.

Добавете едно по едно яйцата и продължавайте да разбивате. Изсипете олиото, след това киселото мляко. Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. Добавяйте по малко към маслената смес и бъркайте със шпатула, така до пълното усвояване на сухата смес. Получава се малко по-гъсто от кексово тесто.

В тава с размери 28-30 см. сложете хартия за печене и излейте сместа. Изравнете.

Махнете костилките на сливите и ги нарежете на филийки. Наредете ги отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 60 минути. Извадете сладкиша и го оставете около 20-25 минути да изстине.

Пресейте пудрата захар и я сложете в купичка, добавете 1 с.л. гореща вода и бъркайте хубаво да се разтвори захарта. В зависимост от това колко гъста изскате да ви е глазурата преценете дали да добавите още вода. Аз сложих 1 1/2 с.л., гъстотата беше като боза.

С помощта на лъжица наръсете сладкиша с глазурата. Оставете да изстине напълно и му се насладете.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар