Домашна вкусна пикантина

07/09/2017
Eлза
отEлзаНовак2757
"От домашното по-вкусно няма!"
Приготвяне70 мин.
Готвене45 мин.
Общо115 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо794
  • Преглеждания за месеца793
  • Преглеждания за седмицата187
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг. сладки (избушени)
  • люти чушки - 500 г
  • копър - 1 - 2 връзки
  • чесън - 2 глави (средни)
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • оцет - 2/3 ч.ч.
  • захар - 3 с.л. с връх
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите сладки чушки избушете и изчистете от семките. Пекат се на котлона или скарата. Лютите чушки не се бушат, пекат се с дръжките, внимавайте, защото пръскат, ако са много люти.

Минете всички чушки през месомелачката, като на лютите махате само дръжките. В голям съд смесете олиото, захарта, оцета и солта, загрейте, като заври добавете чушковото пюре.

Оставете да ври около 30 минути, като бъркате от време на време. Махнете от огъня и добавете нарязания на дребно чесън и копър.

Разбъркайте и оставете 30-40-минути да се смесят ароматите. Насипете в бурканчета и стерилизирайте 10-15 мин.

Забележка: Може да се ползват зелени и червени чушки, може да се приготвят и сурови, но аз ги предпочитам печени.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар