Пилешко филе със сметана от Босна

07/09/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф14738124109
"Уникална вкусотия с пиле, сметана и беконче за разкош "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца659
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се поръсва с малко сол и черен пипер. В купа смесваме брашното и половината настърган кашкавал, разбърква се добре.

Всяко филе се овалва в брашното с кашкавала и се потупва с пръсти да полепне като коричка.

В тиган се загрява олио и масло, пържим пилешкото месо от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се сипват нарязаните ленти бекон, за да се позапържат. Добавя се нарязан ситно лук и скилидки чесън, запържват се и те.

Прибавя се готварската сметана, сипва се и останалият настърган кашкавал и се бърка докато се получи сос.

Овкусява се със сол, черен пипер. Връща се месото в соса и оставяме за кратко на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Сервираме поръсено с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар