Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пилешко филе със сметана от Босна

Пилешко филе със сметана от Босна

Пилешко филе със сметана от Босна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
07/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Уникална вкусотия с пиле, сметана и беконче за разкош"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 2 бр.
  • бекон - 5 ленти
  • кашкавал - 60 г
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се поръсва с малко сол и черен пипер. В купа смесваме брашното и половината настърган кашкавал, разбърква се добре.

Всяко филе се овалва в брашното с кашкавала и се потупва с пръсти да полепне като коричка.

В тиган се загрява олио и масло, пържим пилешкото месо от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се сипват нарязаните ленти бекон, за да се позапържат. Добавя се нарязан ситно лук и скилидки чесън, запържват се и те.

Прибавя се готварската сметана, сипва се и останалият настърган кашкавал и се бърка докато се получи сос.

Овкусява се със сол, черен пипер. Връща се месото в соса и оставяме за кратко на умерен огън, като се разбърква непрекъснато. Сервираме поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: